Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makowiec "pośpieszny"

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mak z puszki 1 puszka
jajko 4 szt
cukier 4 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
mąka 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Makowiec "pośpieszny"

Brytfannę wykładamy papierem do pieczenia,wysmarowujemy makiem z puszki i podpiekamy w piekarniku w 180 stopniach. Wyciągamy smarujemy dżemem. Białka ubijamy z cukrem,dodajemy żółtka później mąkę z proszkiem do pieczenia,wylewamy na podpieczony mak. Pieczemy aż biszkopt będzie upieczony. Po wyjęciu z piekarnika polewamy gotową polewą czekoladową lub posypujemy cukrem pudrem. Podajemy. Ciasto na szybko kiedy goście są już w drodze do nas:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna152 04.09.2012 16:47
super
Aneta41 10.08.2012 00:06
ciekawe
Betka 06.08.2012 09:51
mniamm mniam uwielbiam;)
Gosia20 22.07.2012 19:44
mmm lubie makowiec
kate.500 11.07.2012 10:09
lubie szybkie ciasta
romanrafal
romanrafal 04.07.2012 18:14
pyszny
Rafał10 22.06.2012 09:18
oj jak ja dawno nie jadłam makowca... chyba wypróbuję Twój przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak