Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie truskawki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółtko jajek
cukier wanilinowy
cynamon
truskawki
ciasto francuskie
sok pomarańczowy

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie truskawki

Ciasto rozmrozić i wycinać z niego kółka (od szklanki). Truskawki skropić sokiem pomarańczowym i posypać cukrem wanilinowym. Odstawić. Każde kółko smarować rozmąconym żółtkiem, kłaść truskawki, posypać cynamonem i zapiec w 180stopniach około 15-20min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 22.06.2012 09:27
kolejny świetny przepisik... Ciasto francuskie jest cudowne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak