Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

galareta jajeczno-warzywna

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bulion warzywny 1/2 l.
warzywa mrożone 25 dkg.
ocet 10 % 2 łyżki
koperek
Kucharek przyprawa uniwersalna
pieprz i sól
Żelatyna wieprzowa Prymat
jajko ugotowane na twardo 6 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: galareta jajeczno-warzywna

warzywa mrożone marchew,pietruszka,seler,groszek.żelatynę wsypać do bulionu jak spęcznieje to podgrzewać do rozpuszczenia,przestudzić.Warzywa wrzucić do osolonego wrzątku i gotować ok.5min.dodać posiekany koperek doprawić do smaku Kucharkiem i pieprzem.dodać ocet i wymieszać.Ugotowane jajka obrać.Do formy z kominkiem wlać odrobinę bulionu i odstawić do stężenia włożyć obrane jajka i zalać bulionem.Wstawić do lodówki do schłodzenia i po schłodzeniu wyjąć z formy,jeśli mamy problem z wyjęciem to na chwilę włożyć formę do gorącej wody i wyjąć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak