Makówki

Makówki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    1 l
  • mak

    1 szt
  • chałka

    1 szt
  • bułki

    2 szt
  • olejek migdałowy

    1 szt
  • masło

    0,5 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mak zalać wrzatkiem mieszac i gotować ok 10 min wlac mleko i przegotowac. Dodac zmielone bakalie, pół kostki masła 6 łyżek cukru i olejek migdałwy mieszajac podgotowac.Chałke i bułki pokroic cieńko. Nastepnie układac do miski warstwowo; kazda warstwe zalewac makiem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

adam1f

11.09.2011 12:51
znakomite

Katarzyna99

26.05.2011 23:33
moje ulubione:)

marcia71

22.04.2011 13:49
kto wie - ciekawe

marcia71

22.04.2011 13:48
kto wie - ciekawe

Barbara55

05.01.2011 15:22
nie smakują mi

Marcin Vw1

04.01.2011 22:25
trzeba sprobowac

rakow2

12.11.2010 15:15
nie lubię

christopher1

26.08.2010 21:12
Nie bardzo :/

Krzysztof42

19.05.2010 14:37
nie przepadam

Dariusz10

24.04.2010 22:20
Siostra - Robisz najlepsze:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat