Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pączki francuskie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser biały 0,5 kg
jaja 3 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier wanilinowy 1 szt
cukier 1 szklanka
mąka 2 szklanki
olej do smażenia
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: pączki francuskie

Ser zmielić, dodać wszystkie składniki. Wyrobić ciasto na jednolitą masę. Rozwałkować ciasto ale żeby nie było zbyt cieńkie, na ok 1 cm. Wycisną z ciasta krążki szklanką a środek małym kieliszkiem. Smażyć na gorącym oleju, posypać cukrem pudrem.
Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak