Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka mojej babci z młodej kapusty.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

młoda marchew 1
jabłko 1
sok z cytryny
szczypiorek
koperek
natka pietruszki
cukier
sól
pieprz
olej 1-2 łyżki
kapusta pół lub ćwierć młoda

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka mojej babci z młodej kapusty.

Kapustę poszatkować, marchew zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Jabłko zetrzeć na większych oczkach tarki. Cebulę pokroić w drobną kostkę , koperek i pietruszkę posiekać. Doprawić do smaku sokiem z cytryny, cukrem, solą i pieprzem. Wymieszać z olejem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

emeslive 29.08.2012 10:23
Bardzo fajny przepis. Taka swojska sałatka musi doskonale smakować!
Kate131 18.08.2012 09:10
bardzo dobra
Rafał10 22.06.2012 13:14
babci surówki są najlepsze :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak