Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kleik z ryżu

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1/2 szklanki
woda 2,5 szklanki
masło 1 łyżka
żółtko jajek 1 sztuka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kleik z ryżu

Ryż przebrać i kilkakrotnie wypłukać. Następnie zalać zimna wodą i gotować na małym ogniu stale mieszając. Doprawić do smaku solą, zaprawić żółtkiem roztartym z masłem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 13.01.2014 14:45
dobry kleik
Dorian 08.11.2013 13:57
babciny sposob na chory brzuszek wnuka. Mnie smakował zawsze :)
ben-ka 29.10.2013 09:04
Ja też czasami taki robię:)
Ada-Gaba 02.09.2013 09:38
Fajny przepis
Łukasz15 11.06.2013 09:01
Taki domowy na pewno jest super
Dorota37 28.05.2013 21:43
Fajny na dietę :-)
kanu83 12.04.2013 15:39
pyszny jest- bardzo czesto taki jem
Wacław 11.09.2012 09:28
smaczne
Grazyna0211 09.09.2012 18:16
lubię kleik ryżowy
Seba 29.08.2012 09:52
fajny
bgs1984 15.07.2012 20:32
mniam
marzenciak1985 15.07.2012 20:19
mniam
Bożena13 13.07.2012 21:56
mmmm super ;))
romanrafal
romanrafal 09.07.2012 17:03
lubię to
Wafelek2601 29.06.2012 18:00
Super
IKrakowianka 26.06.2012 21:47
pycha
RenataZ-et 25.06.2012 21:34
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak