Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

morszczuk w cieście piwnym

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

morszczuk 700 g
cytryna
Ciasto:
jajko 1 szt
piwo jasne 1 szklanka
mąka pszenna
proszek do pieczenia 0,5 łyżeczki
przyprawa uniwersalna Kucharek
tymianek
ponadto :
olej do smażenia
purée ziemniaczane
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: morszczuk w cieście piwnym

Rybę umyłam, osuszyłam, skropiłam sokiem z cytryny i posypałam przyprawą do ryb. Odstawiłam do lodówki na 2 godziny. Do piwa dodałam mąkę (tak by ciasto było gęste), jajko, proszek do pieczenia. Doprawiłam przyprawą uniwersalną i tymiankiem. Kawałki ryby obtaczałam w cieście i smażyłam w głębokim tłuszczu.
Podałam z surówką z pekińskiej i puree ziemniaczanym posypanym koperkiem.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jola1508 23.06.2012 10:31
apetyczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak