Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos Musztardowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 2 szt
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
rosół z kostki 1 szkl
wino białe 1/4 szkl
łagodna musztarda 2 łyżki
sos worcester do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos Musztardowy

Cebulę obrać, posiekać, podsmażyć na maśle. Rozprowadzić chłodnym rosołem. Przetrzeć przez sito lub zmiksować, dodać musztardę i wino. Doprawić do smaku solą, mielonym pieprzem, sokiem z cytryny i sosem worcester. Posypać lekko zmiażdżonymi ziarnami pieprzu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak