Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rurki po bolońsku

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron rurki 40 dag
mięso mielone 1/2 kg
cebule 2 szt
pomidory 6 szt
sól
bazylia świeża 2 łyżki
wino półsłodkie czerwone 150 ml
tymianek 1 łyżeczka
ketchup pikantny 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Rurki po bolońsku

Makaron ugotować w osolonej wodzie, odsączyć. Cebule posiekać, zeszklić na oleju, dodać doprawione mięso, dusić na małym ogniu ok. 5 min. Wlać wino i dodać ketchup. Dodać pokrojone w plastry pomidory, posypać bazylią. Dusić ok. 10 min na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu. Doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 19.07.2013 23:29
idealny, smaczny obiad
RenataZ-et 16.12.2012 19:48
uwielbiam :)
RenataZ-et 16.12.2012 19:48
uwielbiam :)
caralajna 27.11.2012 11:43
lubię takie włoskie smaki
Agnieszka107 03.07.2012 15:52
Tak lubię
Norgiusz 26.06.2012 13:10
super
daria2911 23.06.2012 17:16
pycha
magdalea 22.06.2012 12:56
wygląda apetycznie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak