Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryba w occie

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ryba słodkowodna 500-600 g
mąka pszenna
Zalewa:
woda 2 szkl
sól 0,5 łyżki
cukier 1 łyżka
ocet 10 % 0,5 szlanki
ziele angielskie 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1-2 szt
pieprz
DODATKOWO:
cebula
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: ryba w occie

Wypatroszoną i oskrobaną rybę (okoń, płotka, karaś itp.) obtoczyłam w mące i usmażyłam na oleju. Wsadziłam do słoików. Zrobiłam zalewę. Zagotowałam wodę, dodałam ocet, cukier i przyprawy. Zagotowałam. Cebulę pokroiłam w krążki, podsmażyłam i włożyłam do słoików. Zalałam zalewą.
Ryba jest najsmaczniejsza po paru dniach.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

luki1984 23.06.2012 22:13
bardzo lubię
luki1984 23.06.2012 22:13
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak