Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos do gołąbków

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana 200 ml
koncentrat pomidorowy 1 słoiczek
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki 2 łyżeczki
koperek 2 łyżeczki
woda 1 szklanka
olej 2 łyżki
bazylia 3 liście

Przepis i sposób przygotowania na: Sos do gołąbków

Wlewany do garnka wodę z olejem i zagotowujemy. Następnie dodajemy koncentrat. Gdy się zagotuje powolutku, po 1łyżeczce dodajemy śmietanę i jeszcze chwilkę gotujemy. Dodajemy natkę pietruszki i koperek. Płuczemy,osuszamy bazylię, grubo siekamy i dodajemy do sosu. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem. Gotowym sosem polewamy gołąbki. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 07.07.2012 08:37
no no fajny sosik;)
ewka1978 21.06.2012 18:16
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak