Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowe medaliony

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka 50 dag
cebula 2
Przyprawa do pieczeni i mięs duszonych Prymat 1
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowe medaliony

Kroki postępowania

1
Cebule obieramy i kroimy w talarki - układamy w naczyniu żaroodpornym, mieso kroimy w male, niezbyt grube talarki.
Krok 1 - Wieprzowe medaliony foto
2
Cebulę solimy i pieprzymy, lekko posypujemy przyprawą do pieczenia i polewamy mniejsza częścią oleju.
Krok 2 - Wieprzowe medaliony foto
3
Na niej układamy kawałki mięsa, które obficie posypujemy przyprawa a następnie polewamy olejem. Mięso przykrywamy i pieczemy ok 50 minut w temp 190*
Krok 3 - Wieprzowe medaliony foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 03.09.2012 11:22
mniammm;)
Karolcia12 23.08.2012 22:57
dobre
agataw1990 16.08.2012 21:40
pożywny obiadek!
Ewa6274879 21.06.2012 18:33
pyszny i chrupiący obiad :)
ziutula
ziutula 21.06.2012 17:40
takie medaliony można podać śmiało na talerzu...
Misiabe 21.06.2012 17:22
wygląda apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak