Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jajka-galaretka drobiowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

groszek zielony 3 łyżki
kurczak gotowany pierś 1 szt.
marchew 1 szt.
pietruszka 1 szt.
Żelatyna wieprzowa Prymat
bulion warzywny 1/2 l.

Przepis i sposób przygotowania na: jajka-galaretka drobiowa

przed przyrządzeniem tego dania musimy przygotować sobie skorupki jajka,kawałek odciąć z góry aby powstał mały otwór aby wyjąć lub wydmuchać jajko,pusta skorupki wyparzyć wrzątkiem.Do rondelka wlać bulion dodać umyte i obrane warzywa,umyte mięso i gotować do miękkości doprawić do smaku solą i pieprzem.W odrobinie bulionu rozpuścić żelatynę wlać do rondelka z warzywami i kurczakiem podgrzewać ale nie gotować.Wlewać do wyparzonych skorupek i ustawiać w pozycji pionowej najlepiej w pojemniku na jajka aby bulion się nie wylał,po zastygnięciu obrać ze skorupek i układać na półmisku można ozdobić sałatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 21.08.2012 20:08
fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak