Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kwas z żurawin

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żurawina 1 kilogram
cukier ok. 1/2 kilograma
drożdże 2,5 dag.
rodzynki 3 dag.
woda 1 l.

Przepis i sposób przygotowania na: Kwas z żurawin

Żurawiny umyć, rozgnieść, przecisnąć przez cedzak, przelewać kilka razy ciepła wodą. Ostudzić. Dodać drożdże oraz cukier. Odstawić w ciepłe miejsce na ok 8 - 10 godzin. Dodać rodzynki i przelać do butelek. Przechowywać na leżąco. SMACZNEGO !!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak