Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Poncz winno-pomarańczowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wino czerwone wytrawne 2 szklanki
woda 1/2 szklanki
pomarańcza 1/2
Goździki całe Prymat 3-4
laska cynamonu
cukier 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Poncz winno-pomarańczowy

Zagotować w rondlu wodę z cynamonem, gożdzikami i cukrem.Dodać wino i chwilę trzymać na ogniu nie dopuszczając do wrzenia. Zdjąc z ognia , po chwili przelać do szklanek i podawać z plasterkami pomarańczy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 10.11.2012 20:27
fajny
m1monika 28.08.2012 12:52
super!!!
Seba 03.07.2012 16:49
smaczne
caralajna 23.06.2012 07:21
brzmi imprezowo :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak