Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roll dog

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka tortowa 40 dag
drożdże świeże 4 dag
mleko ciepłe 1/4 szklanki
cukier 1/2 łyżeczki
jajko 1 sztuka
woda 250 ml
olej 3 łyżki
sól do smaku
ketchup 5 łyżek
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
czosnek 4 duże ząbki
parówki 11 sztuk
ser 20 dag
brokuły 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Roll dog

Z drożdży, mleka i cukru wyrobić zaczyn, odstawić do wyrośnięcia. Do mąki dodać sól, jajo, wyrośnięty zaczyn, olej, wodę. Wyrobić ciasto. Nie może ono być zbyć luźne ani zbyć gęste. Czosnek przecisnąć przez praskę. Wymieszać czosnek z ketchupem i przecierem pomidorowym. Brokuły ugotować przez 3 min aby były półtwarde. Ser pokroić w plasterki. Parówki obrać z folii. Ciasto podzielić n 2 części. Jedną część rozwałkować na cienki placek. Pokroić w kostkę na długość parówki zostawiając po bokach ok. 4 cm aby można było ciasto zawinąć. Na ciasto nałożyć przygotowany sos, ser, parówkę i brokuły. Zawijać , uważając aby ciasto dobrze się skleiło. Układać na blasze wysmarowanej olejem. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni ok. 15-20 min. Wierzch polać ketchupem i posypać szczypiorem. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maryśka 25.08.2011 19:14
fajne
Tika4444 24.02.2011 12:11
świetny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak