Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z kremem i truskawkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cytryna 1 sztuka
cukier 2 łyżki
mascarpone 250 gram
masa krówkowa 3 czubate łyżki
biszkopt jasny 1 z 2 jajek

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z kremem i truskawkami

Kroki postępowania

1
Upiec jasny biszkopt z dwóch jajek. Można to zrobić wg mojego przepisu: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/230877/jasny-biszkopt-z-dwoch-jaj.html . Biszkopt ostudzić.
Krok 1 - Biszkopt z kremem i truskawkami foto
2
Do miski przełożyć mascarpone. Do serka dodać masę krówkową.
Krok 2 - Biszkopt z kremem i truskawkami foto
3
Bardzo dokładnie wymieszać.
Krok 3 - Biszkopt z kremem i truskawkami foto
4
Krem przełożyć do szprycy do ozdabiania tortów. Truskawki umyć i odszypułkować. Z cytryny wycisnąć sok, dodać do niego cukier i dolać tyle wody, żeby razem było 1/3 szklanki płynu. Nasączyć tym biszkopt. Na biszkopcie dowolnie ułożyć truskawki i wycisnąć krem. Można dodatkowo udekorować listkami świeżej mięty.
Krok 4 - Biszkopt z kremem i truskawkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 31.07.2012 07:54
Pięknie się prezentuje i zapewne jest pyszny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak