Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z kremem śmietankowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5
mąka 5 łyżek
cukier 5 łyżek
proszek do 1/2 łyzeczki
Krem:
śmietanka kremowa 1 l

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z kremem śmietankowym

Jajka ubić z cukrem na sztywno , dodać mąkę oraz proszek do pieczenia. Blaszkę o wym. 25X35 wyłożyć papierem i posmarować masłem.Ciasto wlać do formy i piec ok. 20 minut w 180*C.Przygotować krem :2 galaretki każdą z osobna rozpuscić w połowie wody z przepisui studzić w dwóch płaskich naczyniach. Trzecią galaretkę rozpuścić w 1 szklance wody.Śmietanę ubić na sztywno i prawie chłodną galaretkę wlewać do kremówki ciały czas ubijając.stężałe galaretki w talerzach pokroić na kosteczki dodać do kremu i wymieszać. Krem rozłożyć równo na cieście , ozdobić galaretkami .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alaaa 13.11.2012 20:16
też piekę biszkopt w takich proporcjach,zawsze wychodzi i jest pulchny
kasiek 03.09.2012 21:03
prosto a jak smacznie
IZABELA29 26.07.2012 08:58
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak