Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz mieszany

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 1/2 kg
kiełbasa podwawelska 1 kawałek
Kucharek przyprawa do potraw
śmietana 3 łyżki
mąka 2 łyżki
sól
pieprz
boczek wędzony 30 dek

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz mieszany

Kroki postępowania

1
kiełbasę, boczek i mięso pokroić w kostkę
Krok 1 - gulasz mieszany foto
2
następnie najpierw podsmażyć mięso a gdy będzie prawie miękkie dodać boczek i kiełbasę. Całość usmażyć i podlać 1,5 szklaką wody
Krok 2 - gulasz mieszany foto
3
Zagotować i zagęścić śmietaną wymieszaną z mąką i doprawić do smaku. Podawać z ugotowaną kaszą.
Krok 3 - gulasz mieszany foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 24.10.2012 11:35
dla odmiany można i tak .....z pewnością smakuje
Krystyna32 16.10.2012 09:44
pycha
owca441 05.07.2012 20:42
smaczne
agataw1990 27.06.2012 18:44
pychota
traktorek 25.06.2012 17:53
pomysłowe
Mariusz10 24.06.2012 21:34
marzy mi się taki obiadek
Aneta41 21.06.2012 18:14
muszę spróbować ,bo z kiełbasą nigdy nie robiłam
teresa18 21.06.2012 15:20
świetny obiadek
ben-ka 21.06.2012 15:08
lubię gulasz a tak dawno już go nie robiłam:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak