Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki z kremem cappuccino

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1,5 szklanki
masło 1/2 kostki
cukier 3/4 szklanki
jajko 1 sztuka
żółtko jajek 1 sztuka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
budyń śmietankowy 1 opakowanie
cappuccino 3 łyżki
mleko 1,5 szklanki
masło 1 kostka
cukier 4 łyżki
rodzynki 1/2 szklanki
czekolada 1 sztuka
orzechy 1/2 rozdrobnione

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z kremem cappuccino

Z podanych składników zarobić ciasto, rozwałkować, wylepić natłuszczone foremki na babeczki. Upiec na rumiano.

Ugotować budyń w 1 i 1/2 szklance mleka z czterema łyżkami cukru. Wystudzić. Zmiksować z masłem i kawą cappuccino.
Do kremu wmieszać umyte i nasączone rodzynki, drobno pokrojoną czekoladę i orzechy.

Przygotowaną masę nakładać do wystudzonych babeczek, polać polewą albo dowolnie udekorować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

daria2911 21.06.2012 14:30
prezentują się znakomicie :)
Paweł10 21.06.2012 13:28
super wygladaja :)
Agnieszka91 21.06.2012 13:05
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak