Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jabłecznik z budyniem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
cukier 3/4 szklanki
jaja 3 szt
margaryna 1 szt
cukier wanilinowy 1 szt
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
budyń czekoladowy 2 szt
mleko 1 litr
jabłka 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: jabłecznik z budyniem

Kroki postępowania

1
Z podanych składników zagnieść ciasto i włożyć do lodówki na 30 min. Podzielić na połowę. Jedną część wyłożyć blachę i na nią poukładać obrane i pokrojone jabłka.
Krok 1 - jabłecznik z budyniem foto
2
Budyń z cukrem ugotować i gorący wylać równomiernie na jabłka.Drugą część ciasta kruszymy na budyń .
Krok 2 - jabłecznik z budyniem foto
3
pieczemy około godziny w temperaturze180 stopni
Krok 3 - jabłecznik z budyniem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 26.10.2013 00:30
bardzo smaczny jabłecznik
Ania67 19.10.2013 09:26
przepadam za takim
anemon 22.04.2013 21:16
Dobre ciasto z jabłkami zawsze warto wypróbować.
Krystyna32 09.10.2012 15:14
pycha
jeta72 03.09.2012 12:28
pyszny :-)
mimi 31.07.2012 14:52
pyszne
Grazyna0211 28.07.2012 19:07
lubimy to ciasto
irenka 28.06.2012 20:27
super przepis,wypróbuję
teresa18 24.06.2012 09:20
mniami, świetne
teresa18 24.06.2012 09:20
mniami, świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak