Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA Z KONSERWOWEJ FASOLI

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kostka rosołowa 1 sztuka
ziemniaki 1 sztuka
woda 0,5 litra
pomidor 3 sztuki
fasola konserwowa 1 sztuka
sól - do smaku
pieprz - do smaku
Papryka słodka mielona Prymat - do smaku
boczek wędzony 120 gram

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA Z KONSERWOWEJ FASOLI

We wrzątku rozpuścić kostkę rosołową, dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotować przez 15 min, aż ziemniaki zmiękną. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki, pokroić w plastry i dodać do zupy. Gotować do miękkości. Następnie dodać fasolę razem z zalewą, sól, paprykę i pieprz. Gotować wszystko razem przez ok. 15 minut. Na koniec dodać zrumieniony na patelni pokrojony w kostkę boczek. SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia21 09.08.2012 10:01
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak