Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z ryżem i marchewką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchew 0,5 kilograma
margaryna 2 łyżki
cebula 1 sztuka
bulion 1,5 litra
ryż 1/4 szklanki
mąka 1 łyżka
nac pietruszki 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z ryżem i marchewką

marchew umyć, obrać i posiekać ją na cienkie plastry. Cebulę obrać i drobno posiekać. Warzywa razem połączyć. Na patelni z margaryną i małą ilością wywaru dusić do uzyskania miękkich warzyw. Wtedy dodać mąkę, wymieszać i zalać resztą wywaru – osolić do smaku. Dodać ryż i gotować całość przez 20 minut. Na koniec dodać nać pietruszki. SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mariposas 05.09.2012 16:37
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak