Szybka zupa pieczarkowa

Szybka zupa pieczarkowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rosół

    2 litry
  • pieczarki

    7-8 sztuk
  • cebula

    1/2 sztuki
  • mąka

    1 łyżka
  • śmietana

    2 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Pieczarki umyć i pokroić w plasterki. Cebulę, obrać i opiec na suchej patelni. Zagotować rosół, dodać pokrojone pieczarki i opieczoną cebulę. Gotować ok. 10 minut. Zagęścić mąką, doprawić do smaku. Na koniec dodać śmietanę, wyjąć cebulę, podawać z ugotowanym i osączonym makaronem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

pestka

11.03.2014 11:18
świetna - lubię taką zupę

Pietruszka

21.06.2012 12:19
Super!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat