Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z budyniem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

budyń różnokolorowy 3 opakowania
rodzynki wg uznania
wiórki kokosowe wg uznania
polewa czekoladowa do polania
olej do smażenia
mąka 1,5 szklanki
mleko 1,5 szklanki
woda 1/2 szklanki
jajko 2 sztuki
kakao 3-4 łyżki
cukier wanilinowy 1 opakowanie
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z budyniem

Mleko, wodę, jajka, kakao i mąkę wymieszać albo zmiksować. Dodać cukier waniliowy i szczyptę soli. Mąki dodajemy tyle ile wchłonie ciasto, aby miało odpowiedni naleśnikową konsystencję.

Natłuścić patelnię niewielką ilością oleju i smażyć naleśniki.

Budynie ugotować według przepisu na opakowaniu, zmniejszając o pół szklanki mleka na każdy budyń. Do ugotowanych budyni (każdego osobno) dodać wiórki i umyte rodzynki. Wymieszać.

Nakładać na naleśniki, zwijać roladki, odstawić do wystygnięcia, pokroić i polać polewą czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 21.06.2012 18:55
fajnie to wygląda
smerfetka79 21.06.2012 17:00
jakie ładne:)
daria2911 21.06.2012 14:32
bardzo fajne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak