Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Selery po rzymsku

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

selery 800 g
pomidory 3
ser żółty 50 g
mąka 2,5 łyżki
mleko 1 szklanka
tłuszcz 5 łyżek
keczup pikantny 4 łyżki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Selery po rzymsku

Selery najpierw szorujemy pod wodą potem obieramy jeszcze raz umyć zalać wrzącą wodą z dodatkiem mleka i ugotować na pół miękko pod przykryciem potem odcedzić pokroić na cząstki osuszyć i posypać mąką smażymy partami na silnie rozgrzanym tłuszczu . Pomidory pokroić na cząstki włożyć do naczynia razem z selerami , polać tłuszczem , keczupem również posypać serem startym i zapiekać w gorącym piekarniku .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata23 16.11.2012 08:29
śeiewtny przepis
kasiek 04.09.2012 21:23
ciekawe
Miki 13.08.2012 11:44
super
Andysz 22.06.2012 10:19
ciekawy przepis;)
bgs1984 22.06.2012 09:12
mniam
marzenciak1985 22.06.2012 09:05
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak