Zupa a\'la strogonow

Zupa a\'la strogonow

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynki wieprzowej

    60 dkg
  • piersi z kurczaka

    40 dkg
  • papryki czerwone

    2
  • papryki żółte

    2
  • papryki zielone

    2
  • cebule

    3
  • pieczarek

    50 dkg
  • pomidorów

    5
  • mała główka czosnku

    1 główka
  • pikantnego sosu chili

    1 łyżka
  • koncentratu pomidorowego

    6 łyżek
  • śmietany

    2 łyżki
  • sól

  • przyprawa do zup Kucharek

  • olej

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso kroimy na spore kostki, 1/3 łyżki lejemy do mięsa, solimy, pieprzymy. Odstawiamy na chwilę do lodówki. Cebulę kroimy w kosteczkę, podsmażamy na oleju, papryki kroimy w dłuższe paski, pomidory sparzamy i zdzieramy skórkę, kroimy w drobną kosteczkę, pieczarki obieramy, myjemy i kroimy w plasterki. W gużym garnku podsmażamy na oleju mięso, dorzucamy paprykę, cebulkę, pomidory, pieczarki i zalewamy wodą. Gotujemy ok 40 min. Koncetrat i śmietanę rozrabiamy z wodą a następnie dodajemy do zupy. Mieszamy, gotujemy jeszcze chwilkę. Solimy, pieprzymy, lejemy maggi, dodajemy resztę sosu chili, czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy do zupy. SMACZNEGO

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ZEWA

13.02.2011 11:52
pychaaaaaaaaaaa

jasiek

08.02.2011 21:53
nie łączyłem mięs w tym daniu

caroline1983

14.07.2010 14:11
Uwielbiam zupy gulaszowe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat