Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krem grzybowy z grzankami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby suszone 2 garści
skrzydełka kurczaka 2 szt
chleb 2 kromki
sól do smaku
woda 2 litry
marchew 1 duża
pietruszka 1 sztuka
śmietana 18 proc do smaku
cebula biała 1 sztuka
masło do grzanek

Przepis i sposób przygotowania na: krem grzybowy z grzankami

Suszone grzyby zalać gorącą wodą, odstawić aby zmiękły. Wodę zagotować , dodać umyte i oczyszczone skrzydełka, zebrać burzyny. Dodać obrane warzywa- marchew i pietruszkę, cebulę opiec nad palnikiem , dorzucić do wywaru. Dodać przyprawy- liść laurowy, ziele , popieprzyć, posolić. Grzyby odcedzić, pokroić drobno dodać do wywaru. Gotować na wolny ogniu.
W tym czasie przygotować grzanki- chleb pokroić w kostkę , smażyć na maśle do chrupkości.
Zupę zdjąć z ognia , wyłowić cebulę, liść laurowy i ziele i skrzydełka. Wszystko pozostałe zmiksować , na gładki krem , posypać grzankami , podawać od razu z małą kroplą śmietany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika63 06.07.2012 08:51
Lubię zupy grzybowe
Rafał10 21.06.2012 11:13
mniam uwielbiam takie zupki grzybowe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak