Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z migdałowym akcentem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusty pekińskiej 1/2
pora 150 g
pestek dyni 2 łyżka
prażonego słonecznika 2 łyżka
platkow migdałowych 3 łyżka
dresing
Musztarda sarepska Prymat 2 łyżeczka
soli 1 łyżeczka
cukru 1 łyżeczka
piri piri 1 łyżeczka
pieprzu 3 szczypta
olej ryżowy 7 łyżka
ocet ryżowy 2 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z migdałowym akcentem

Wszystkie składniki na dresing umieścić w miseczce, dokładnie wymieszać i odstawić na kilka minut.
Kapustę poszatkować, paprykę po usunięciu gniazda nasiennego i por pokroić w kostkę i dodać do kapusty.
Następnie wsypać pestki dyni, słonecznika i płatki migdałowe.
Na koniec wlać dresing i wymieszać surówkę.
Odstawić ja na 5 minut do przegryzienia się smaków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 21.06.2012 11:16
aż ślinka cieknie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak