Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mintaj paprykowo jogurtowy

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fileta z mintaja 1 kg
sól do smaku
pieprz do smaku
mąka do obtaczania
olej do smażenia
Ciasto:
jajko 2
ostrej papryki 1 łyżka
jogurt grecki 400 g
sól do smaku
pieprz do smaku
mąki 3/4 szk
mleko 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Mintaj paprykowo jogurtowy

Mintaja umyć i osuszyć.
Przekroić każdy kawałek na pół.
Oprószyć rybę solą i pieprzem.
Do miski wsypać mąkę, dodać jajka, jogurt grecki, paprykę, sól i pieprz i wymieszać na gładkie ciasto.
Gdyby konsystencja była za gęsta ( powinna być gęściejsza od ciasta naleśnikowego ) dolać mleko.
Na patelni rozgrzać olej.
Każdy kawałek mintaja obtoczyć w mące, następnie zanurzyć w cieście i smażyć z obu stron po około 3-4 minuty.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelinapac 05.09.2012 07:56
na pewno smaczna
ewelinapac 05.09.2012 07:56
na pewno smaczna
bietka 30.07.2012 15:29
pyszny
Rafał10 21.06.2012 11:21
uwielbiam rybki ! W takiej panierce musi być wyśmienita :)
Katarzyna87 21.06.2012 10:36
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak