Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekka pianka

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jogurt truskawkowy 1
jogurt morelowy 1
jogurt brzoskwiniowy 1
galaretka truskawkowa 1 łyżka
galaretka cytrynowa 1 łyżka
galaretka agrestowa 1 łyżka
galaretka wiśniowa 1 ł

Przepis i sposób przygotowania na: Lekka pianka

1 jogurt truskawkowy ( 150 ml )
1 jogurt morelowy ( 150 ml )
1 jogurt gruszkowy ( 150 ml )
1 jogurt malinowy ( 150 ml )
1 jogurt brzoskwiniowy ( 150 ml )
1 łyżka galaretki truskawkowej
1 łyżka galaretki cytrynowej
1 łyżka galaretki agrestowej
1 łyżka galaretki brzoskwiniowej
1 łyżka galaretki wiśniowej
po 150 ml przegotowanej gorącej wody na każdy smak galaretki


Do pięciu małych miseczek wlać gorącą, przegotowaną wodę.
Dodać galaretki i dokładnie wymieszać.
Jogurt truskawkowy przełożyć do innego naczynia, zmiksować go, po chwili cały czas miksując wlać chłodną galaretkę. Jeszcze chwilę miksować i rozlać ją do pucharków lub kieliszków ( ja rozlałam do kieliszków ustawiając je pod skosem ).
Naczynia z pierwszą warstwą wstawić do lodówki do stężenia.
Następnie zrobić tak samo z pozostałymi smakami, odczekując aż kolejna warstwa się zetnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 29.08.2012 08:11
pyszna
Rafał10 21.06.2012 11:22
super ekstra ! Ślicznie kolorowo :)
ania20m 21.06.2012 10:46
wygląda pysznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak