Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz na zielono

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

dorsz 4 filety
sól do smaku
pieprz do smaku
sok z cytryny 1/2 sztuki
pietruszka 1 mały pęczek
mąka pszenna 5 dag
mąka ziemniaczna 3 dag
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz na zielono

Filety z dorsz doprawić do smaku solą, pieprzem. Skropić sokiem z cytryny i obtoczyć w pietruszce. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z mąką pszenną. Filety obtaczać w mące i smażyć na złoto na oleju. Po upieczeniu filety można ozdobić plasterkiem cytryny. Podawać z frytkami i surówką. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 20.08.2011 13:18
super
gosia561 12.07.2011 12:17
zdrowa i smaczna rybka
gosia561 20.03.2011 16:17
ciekawy przepis
banditka 10.03.2011 08:33
:)z pietruszka jeszcze nie jadlam, tylko z ziolami prowansalskimi
wedith1 09.07.2010 12:04
Ciekawie....wypróbuję z tą pietruszką

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak