Dorsz na zielono

Dorsz na zielono

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dorsz

    4 filety
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • sok z cytryny

    1/2 sztuki
  • pietruszka

    1 mały pęczek
  • mąka pszenna

    5 dag
  • mąka ziemniaczna

    3 dag
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety z dorsz doprawić do smaku solą, pieprzem. Skropić sokiem z cytryny i obtoczyć w pietruszce. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z mąką pszenną. Filety obtaczać w mące i smażyć na złoto na oleju. Po upieczeniu filety można ozdobić plasterkiem cytryny. Podawać z frytkami i surówką. Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Justyna Jussstiii

20.08.2011 13:18
super

gosia561

12.07.2011 12:17
zdrowa i smaczna rybka

gosia561

20.03.2011 16:17
ciekawy przepis

banditka

10.03.2011 08:33
:)z pietruszka jeszcze nie jadlam, tylko z ziolami prowansalskimi

wedith1

09.07.2010 12:04
Ciekawie....wypróbuję z tą pietruszką

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat