Rolada z cielęciny w winie

Rolada z cielęciny w winie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cielęcina

    50 dag
  • sól

    do smaku
  • brokuły

    35 dag
  • ser żółty

    40 dag
  • czosnek Prymat

    do smaku
  • tłuszcz do smażenia

    do smaku
  • wino białe wytrawne

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cielęcinę rozbujamy tłuczkiem na cienki płat. Posypujemy do smaku pieprzem , solą, czosnkiem oraz papryką. Brokułu gotujemy ok 5-7 min w lekko osolonej wodzie. Przecedzamy, studzimy a następnie dzielimy na małe różyczki. Ser żółty kroimy w plasterki. Na mięsie układamy plasterki sera żółtego a nas wierzch dajemy różyczki brokułów i zwijamy jak roladę. Obwiązujemy nicią by się nie rozpadła lub zakładamy specjalne klamerki do pieczenia. Do naczynia żaroodpornego dodajemy troszkę tłuszczu a następnie umieszczamy roladę i pieczemy ok 30 min w temp. 180\'C. Po tym czasie polewamy roladę winem i dusimy ok 30 min. Podajemy pokrojoną w plasterki. Smacznego !!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Motorek

17.10.2012 08:28
smaczna

RenataZ-et

08.10.2012 17:52
świetny przepis

AGNIESZKA144

29.12.2011 17:07
SUPER

bogumiła3

15.09.2010 19:44
super

IlonaAlbertos

10.07.2010 16:22
Uwielbiam takie dania :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat