Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z cielęciny w winie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cielęcina 50 dag
sól do smaku
brokuły 35 dag
ser żółty 40 dag
Czosnek suszony Prymat do smaku
tłuszcz do smażenia do smaku
wino białe wytrawne 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z cielęciny w winie

Cielęcinę rozbujamy tłuczkiem na cienki płat. Posypujemy do smaku pieprzem , solą, czosnkiem oraz papryką. Brokułu gotujemy ok 5-7 min w lekko osolonej wodzie. Przecedzamy, studzimy a następnie dzielimy na małe różyczki. Ser żółty kroimy w plasterki. Na mięsie układamy plasterki sera żółtego a nas wierzch dajemy różyczki brokułów i zwijamy jak roladę. Obwiązujemy nicią by się nie rozpadła lub zakładamy specjalne klamerki do pieczenia. Do naczynia żaroodpornego dodajemy troszkę tłuszczu a następnie umieszczamy roladę i pieczemy ok 30 min w temp. 180\'C. Po tym czasie polewamy roladę winem i dusimy ok 30 min. Podajemy pokrojoną w plasterki. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 17.10.2012 08:28
smaczna
RenataZ-et 08.10.2012 17:52
świetny przepis
AGNIESZKA144 29.12.2011 17:07
SUPER
bogumiła3 15.09.2010 19:44
super
IlonaAlbertos 10.07.2010 16:22
Uwielbiam takie dania :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak