Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

makaron muszle ze szpinakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szpinak 1/2 kg.
masło 1/4 kost.
twaróg 1/2 kost.
feta 10 dkg.
czosnek 1 ząbek
sól i pieprz
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
parmezan starty 1 łyżka
ser żółty
makaron muszle 1 op.

Przepis i sposób przygotowania na: makaron muszle ze szpinakiem

szpinak rozmrozić osączyć.Rozgrzać połowę masła i podsmażyć posiekany czosnek dodać szpinak wymieszać przykryć i dusić aż odparuje woda,przestudzić.Zmielony twaróg wymieszać z fetą,połączyć ze schłodzonym szpinakiem doprawić do smaku solą,pieprzem i gałką muszkatołową dokładnie wymieszać.Makaron ugotować w osolonym wrzątku al`dente wyjąć łyżką cedzakową i napełniać przygotowanym farszem.Pozostałym masłem wysmarować naczynie żaroodporne ułożyć w nim muszle,posypać startym parmezanem i startym serem żółtym.Wstawić do piekarnika i zapiec w temp.180st.ok.20min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 30.10.2012 06:50
Lubię taki makaron
Stenka 25.06.2012 19:57
fajny przepis
Justyna Jussstiii 23.06.2012 01:04
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak