Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA CEBULOWA

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula 0,3 kilograma
wywar z kości i włoszczyzny 2 litry
smalec 60 gram
sól - -
mąka 20 gram

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA CEBULOWA

Cebulę obrać, drobno posiekać, zrumienić na połowie tłuszczu. Podlać małą ilością wywaru i pod przykryciem dusić, aż do miękkości. Wywar odcedzić, do niego przetrzeć przez sito cebulę. Resztę smalcu roztopić, dodać do niego mąkę i zrobić dość ciemną zasmażkę. Dodać do zupy, wymieszać, na koniec przyprawić do smaku solą. SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak