Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KRAJANKA BISZKOPTOWA

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 sztuki
cukier puder 150 gram
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
mąka tortowa 140 gram

Przepis i sposób przygotowania na: KRAJANKA BISZKOPTOWA

Żółtka utrzeć z cukrem. Do masy dodawać na przemian mąkę oraz na sztywno ubitą pianę, ciągle mieszając. Doprowadzić do powstania jednolitej masy. Masą tą wysmarować natłuszczoną i posypaną mąką blaszkę. Upiec w piekarniku na jasno złoty kolor. Zaraz po wyjęciu pokroić ciasto w kwadraciki i zdjąć z blachy. Na wierzch posypać cukrem pudrem. SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia21 12.08.2012 09:00
mmm
Justyna87 20.06.2012 23:12
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak