Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron rurki z oliwkami i ricottą

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron - grube rurki 160 gram
pomidory dojrzałe 300 gram
oliwa 2-3 łyżki
oliwki zielone 8 szt
bazylia świeża kilka szt
sól do smaku
pieprz do smaku
ser ricotta 30 (stagionata)

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron rurki z oliwkami i ricottą

Kroki postępowania

1
Sparzone i obrane pomidorki oczyścić z nasion, a następnie delikatnie zmiksować i przełożyć do miski. Do masy pomidorowej dodać pokrojone w krążki oliwki ,rozdrobnioną bazylię oraz pokruszony ser. Doprawić całość solą i pieprzem,dodać oliwę i delikatnie wymieszać. Odstawić sos na ok.30-40 min od czasu do czasu mieszając.
Krok 1 - Makaron rurki z oliwkami i ricottą foto
2
Ugotować makaron al dente i połączyć z przygotowanym sosem pomidorowym, dokładnie wymieszać i
Krok 2 - Makaron rurki z oliwkami i ricottą foto
3
wyłożyć na talerze. Całość posypać dodatkowo rozkruszonym serem i ozdobić listkami bazylii. Podawać letni lub schłodzony.
Krok 3 - Makaron rurki z oliwkami i ricottą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

lara 04.06.2013 15:39
proste i pyszne
Betka 04.08.2012 22:14
smakowite danie;)
elka4621 23.06.2012 20:54
ale pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak