Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewane papryki

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 5
Farsz:
ryż brązowy 2 saszetka
MIESZANKA CHIŃSKA MROŻONA 200 g
olej 3 łyżka
mięso wieprzowe 500 g
żółty ser 150 g
piri piri 1 łyżeczka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewane papryki

Kroki postępowania

1
Ryż ugotować na sypko w osolonej wodzie, odsączyć i wysypać go do miski.
Na patelni rozgrzać olej i przesmażyć na nim mieszankę do momentu aż warzywa się rozmrożą.
Dorzucić je do ryżu.
Mięso zmielić, ser zetrzeć i również dodać do ryżu.
Doprawić do smaku i wymieszać farsz.
Krok 1 - Nadziewane papryki foto
2
Papryki umyć, ściąć wierzch ( ale nie wyrzucać ), usunąć gniazda nasienne i napełnić je farszem lekko upychając.
Przykryć odciętymi częściami.
Krok 2 - Nadziewane papryki foto
3
W naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem ułożyć papryki, przykryć pokrywką.
Wstawić naczynie do zimnego piekarnika, nastawić temperaturę na 200 stopni a zegar na 50 minut.
Krok 3 - Nadziewane papryki foto
4
Papryki podać np. z pieczywem.
Krok 4 - Nadziewane papryki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Fiffi 02.09.2012 20:58
bardzo apetyczne
cukiereczek 08.07.2012 08:33
dziś robię podobne papryki
stokrotka 20.06.2012 22:38
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak