Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pesto z rukoli i migdałów

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rukola 20 dag
płatki migdałowe 15 dag
olej rzepakowy 170 ml
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pesto z rukoli i migdałów

Rukolę przebieramy, dokładnie płuczemy, osączamy z nadmiaru wody. Płatki migdałów prażymy na rumiano na rozgrzanej patelni. Do rukoli wlewamy olej, dokładnie rozdrabniamy blenderem. Wsypujemy płatki migdałów i znowu miksujemy. Doprawiamy do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Podajemy z makaronem lub używamy do dekoracji jasnych kremowych warzywnych zup.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 24.06.2012 20:00
Polka potrafi!
anemon 21.06.2012 17:29
Bardzo lubię smak rukoli, więc Twoje pesto chętnie wypróbuję.
dwa pokoje z kuchnią 21.06.2012 13:30
pięknie wygląda
stokrotka 20.06.2012 22:50
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak