Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki faszerowane mięsem mielonym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 50 dag
mięso mielone 20 dag
jajko 3 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3/4 szkl
mąka pszenna 2 łyż
sól
pieprz
Zioła prowansalskie suszone Prymat
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki faszerowane mięsem mielonym

Mięso mielone wyrabiamy z jednym jajkiem, ok 2 - 3 łyżkami bułki tartej i przyprawami. Z pieczarek usówamy nóżki. We wgłębienie po nóżce nakładamy farsz mięsny. Tak przygotowaną pieczarkie panierujemy w mące, w rozbełtanym jajku doprawionym solą i pieprzem oraz w bułce tartej. Smażymy na wolnym ogniu na złoty kolor.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 26.01.2014 18:25
smaczne danie
Wafelek2601 06.01.2014 16:37
Bardzo apetyczne
gosia1988 25.12.2013 19:10
lubię takie
Adam/ZUB3R 25.12.2012 14:43
pyszne pieczareczki
edi 13.12.2012 09:03
uwielbiam pieczarkowe dania;)
Botwinka 17.11.2012 19:21
super
kasiek 03.11.2012 21:06
bardzo fajny pomysł
Stenka 11.10.2012 19:14
smaczne
hahanka 16.09.2012 11:47
na pewno spróbuję
rjustysia 16.09.2012 11:44
Bardzo lubię takie pieczarki :)
jasiek 11.08.2012 21:25
super na obiad
fictor123 06.08.2012 15:31
super
Emiliozo 26.07.2012 21:28
wprost idealne
Sroczka 15.07.2012 21:55
Lubię takie nadziane pieczareczki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak