Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wariacja z pekinki

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 350 g
papryka czerwona 1
cebula 1
rzeżucha 2 łyżka
olej ryżowy 5 łyżka
sól
pieprz
cukier do smaku
natka pietruszki 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Wariacja z pekinki

Kapustę pekińska posiać.
Obraną cebulę pokroić w kostkę.
Paprykę pokroić w paseczki.
Rzeżuchę odciąć od korzonków.
Wszystkie te składniki wrzucić do miski, dodać natkę i wszystkie przyprawy i wymieszać.
Surówkę odstawić na 15 minut aby smaki się przegryzły.
Jeśli zajdzie konieczność to jeszcze doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 08.08.2012 10:29
pyszna sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak