Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrolowana karkóweczka

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kotlet z karkówki 3 szt
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat
Nadzienie:
pieczarki 200 g
cebula 1
papryka czerwona 1
kasza manna 1 łyżka
olej ryżowy 3 łyżka
sól
pieprz
Papryka ostra mielona Prymat
kapary 2 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zrolowana karkóweczka

Kroki postępowania

1
Kotlety z karkówki umyć i osuszyć.
Każdy z nich oprószyć solą zmiękczającą i odstawić na 20 minut.
W międzyczasie przygotować farsz : na patelni rozgrzać olej ryżowy, wrzucić pokrojone w kostkę pieczarki, cebulę i paprykę i podsmażyć.
Dodać kaszę mannę i kapary odsączone z zalewy, doprawić do smaku i wymieszać.
Krok 1 - Zrolowana karkóweczka foto
2
Po upływie 20 minut rozbić tłuczkiem do mięsa karkówkę na płaty.
Na każdy z nich nałożyć po 1/3 farszu, zwinąć w roladki.
Każdą roladkę zawinąć szczelnie w folię spożywczą i zawiązać końce.
Włożyć je do garnka, zalać zimną wodą i gotować od zagotowania wody 35 minut.
Krok 2 - Zrolowana karkóweczka foto
3
Po ugotowaniu i zdjęciu z nich folii można podsmażyć na złoty kolor ( ja tak zrobiłam ).
Roladki podawać np. z frytkami i surówką z kapusty pekińskiej.
Krok 3 - Zrolowana karkóweczka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Fiffi 25.07.2012 21:28
piękne i apetyczne
Wiesława1 05.07.2012 09:35
super
ZEWA 20.06.2012 22:21
Dziękuję :)
BernadettaP 20.06.2012 21:48
Ewcia, uwielbiam te Twoje roladki !!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak