Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab pieczony

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1,5 kg
tymienek
szałwia
czosnek 2 ząbki
olej 3 łyzki
Pieprz biały mielony Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Schab pieczony

Mięso umyć, osuszyć. Czosnek zmiażdżyć, rozetrzeć z solą, pieprzem i natrzeć mięso. Szałwią i tymiankiem obsypać mięso. Uło­żyć je w brytfannie i skropić olejem. Wstawić do piekar­nika o temperaturze 200°C i piec godzinę. Gdy schab się zrumieni, podlać wodą, a potem, co 1 minut pole­wamy wytworzonym sosem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 06.03.2014 00:09
pyszne mięsko
erym 18.02.2014 12:03
pieknie upieczony, idealny wrecz!
Malgorzata549 27.12.2013 08:22
dobry pomysł
m1monika 09.10.2013 10:55
uwielbiam :-)
Seba 08.05.2013 14:05
pyszności...
Marzena34 17.03.2013 08:47
świetny ,na niedzielny obiad
Ewelina38 01.03.2013 10:54
taki schabik to prawdziwy rarytasik :)
cooleczka 02.02.2013 14:04
fajny, taki aromatyczny
Beata23 20.12.2012 08:55
super
smakoszek 19.11.2012 22:01
pyszny,taki lubię
kate.500 10.11.2012 22:04
pyszny
AURELKA 29.09.2012 17:42
uwielbiam
berys18 27.09.2012 20:03
pyszne mięsko
berys18 27.09.2012 20:03
pyszne mięsko
Dorota59 21.09.2012 18:52
smaczny taki swój domowy
Seba 15.09.2012 08:41
smaczny
mic 31.07.2012 20:28
przepyszny schabik
Rybciia 15.07.2012 18:43
ja też :-)
Wacław 05.07.2012 15:15
bardzo lubię
Ada-Gaba 22.06.2012 07:06
znakomite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak