Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Twarożkowa pasta do pieczywa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietanka 50 ml,(około, bo dużo zależy od ser
rzodkiewki 6 sztuk
szczypiorek pęczek
kiełki 2 garście
sól do smaku
pieprz do smaku
twaróg 250 gram,(najlepiej półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Twarożkowa pasta do pieczywa

Ser rozdrabniamy widelcem. Dodajemy śmietankę i mieszamy, aż powstanie kremowa masa. Dodajemy umyte, starte na tarce o dużych oczkach rzodkiewki, posiekany szczypior i kiełki. Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy. Nakładamy na chlebek. Można posypać po wierzchu kiełkami. I już.

Proponuję dodać kiełki o wyrazistym smaku. Ja najbardziej lubię kiełki rzodkiewki. Tu dodałam pół na pół kiełki rzodkiewki i brokuła.

Jeśli ktoś woli bardziej dietetyczną wersję to można zastąpić ser półtłusty chudym, a śmietankę jogurtem naturalnym. Też będzie smaczne, chociaż osobiście wolę wersję taką jak w przepisie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak