Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

królik w winie

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udka królika 2 sztuki
masło klarowane 4 łyżki
wino 300 ml
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
ziele angielskie 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
czosnek 2 ząbki
mąka 2 łyżki
bulion warzywny 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: królik w winie

udka królika nacieramy solą i pieprzem, obsmażamy na złoto na sklarowanym maśle, kiedy mięso się zezłoci podlewamy winem i dodajemy ziele angielskie, liść laurowy sól, pieprz i przeciśniety przez praskę czosnek, dusimy do miękkości kontrolując poziom sosu, jeśli jest go za mało podlewamy bulionem warzywnym. na koniec zagęszczamy mąką, ja dodaję mąkę rozpuszczoną w odrobinie wody

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bgs1984 28.08.2012 19:15
mniam
marzenciak1985 28.08.2012 19:12
mniam
marcinek 26.08.2012 10:22
nie jadłem nigdy królika
Dorian 05.07.2012 07:53
apetyczny
marcinek 23.06.2012 06:41
Dokładnie
agunesu 20.06.2012 21:39
wykwintny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak