Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w sosie własnym z migdałami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak 2 ćwiartki
Wywar: 1 litr
śmietanka słodka 100 mililitrów
mąka pszenna 3 łyżki
płatki migdałowe 80 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w sosie własnym z migdałami

Mięso podzielić na pałki i uda. Obgotować w wywarze.

Śmietankę wymieszać z mąką i wlać chochelkę wywaru. Całość wlać do garnka z kurczakiem i gotować do zgęstnienia sosu, w międzyczasie dodać płatki migdałowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak