Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczony schab z morelami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1,5 kg.
miód pszczeli 3 łyżki
Musztarda francuska Prymat 1 łyżka
orzechy włoskie 30 dkg.
morele suszone 30 dkg.
czosnek 2 ząbki
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
sól i pieprz
żółtko jajek
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: pieczony schab z morelami

mięso umyć osuszyć natrzeć solą,czosnkiem,majerankiem i pieprzem,wstawić do lodówki najlepiej na noc.Następnego dnia rozciąć wzdłuż na 3 części tak aby powstały 3 kieszenie.Morele pokroić połowę włożyć w nacięcia,musztardę wymieszać z żółtkiem i posmarować schab.Pozostałe morele wymieszać z posiekanymi orzechami,miodem i ułożyć na wierzchu schabu,mięso ciasno zwijać włożyć do rękawa do pieczenia ułożyć na blasze i upiec w temp.180st.ok.1,5godz.Po tym czasie przeciąć rękaw i jeszcze chwilę podpiec aż orzechy się zrumienią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 04.01.2014 20:20
smaczne danie
Motorek 21.12.2012 09:20
smaczny
agnieszka214 06.09.2012 07:04
lubie taki schabik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak